Első Nagykinizsi Pincefesztivál 2017

Konferált: Nagy Dóra

Ünnepi köszöntőt mondott: Jónás Béla polgármester

Nagykinizs lakosságát ünnepi ebéddel vendégelte meg a község Önkormányzata /2 üstben főtt a pincepörkölt vaddisznóból, illetve sertés csülökből, lapockából/, de a nagy melegben jól esett az üdítő, vagy a vidító ital is, melyet természetesen a rendezvényhelyszín központjába épített pincéből, pincehidegen szolgáltak fel.

Ebéd közben a bekecsi nagybőgősök zenéltek.

Vidám zenés műsort adott a Csiribiri Együttes (Mészáros Ágnes és Pereverzia Zoltán) akik együtt vonatoztak a helyi gyerekekkel.

A Rúgóláb Akrobatikus Tánccsoport Gulyás Fecó vezetésével nagyon színvonalas produkciót mutatott be.

Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus dalcsokorral szórakoztatta a vendégeket. A színpadról levonult kórusba külön produkcióként a falu polgármestere is beállt és együtt nótáztak tovább, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott.

Nagykinizsi két „Szupercsaj” / Ráczi Dóra, Rácz Laura/ korukat meghazuttolva, ismert slágereket adtak elő.

Cintányéros cudar világ:   énekelték többek között a Pesti Zenés Színház művészei: Pamlényi Péter, Szász Kata primadonna és ropták a táncot a   tánczenekaruk, nagyon kellemes hangulatot teremtettek műsorukkal.

A meghirdetett gyermek rajzversenyen sok gyerek rajzolta le nyári élményeit. A rajzverseny díjait Székely István alpolgármester adta át a helyezetteknek:

  1. Gulyás István
  2. Gulyás Dávid
  3. Rácz Dávid

Különdíjat kapott: Lengyel Liliána és Balogh Krisztofer

A miskolci 4-Dance musical és táncstúdió, ismert slágerekkel és mutatós táncprodukcióval szórakoztatta a közönséget.

Óriási lendületes Zumba Fitness bemutatót tartott – Kolobiskó Rita és csapata

Hernádkércsről származó Jordán Adrienn énekes, már jól ismert a település rendezvényein. Most is nagy sikert aratott ismert slágerek, musicalek előadásával.

Az est sztárvendégei volt a Fásy Mulató csapata: (Fásy Ádám, Fásy Zsüliett, Pintér Timi, Horváth Attila, Lakatos Krisztián). Az ismert művész és csapat óriási sikert aratott, az énekesi produkciók mellett sok tapssal jutalmazták Fásy Ádám közvetlenségét, a közönség soraiban előadott nóta-és tánc produkcióját.

A nagykinizsi pincefesztivált látványos Jugglers of the Village Tűzzsonglőrök bemutatója zárta. (Pesti Péter, Nagy Péter és Ádám Patrik közreműködésével)

Szép nyári időben, kulturált, igényesen kialakított rendezvényhelyszínen, finom étellel, bőséges itallal, változatos, színvonalas kulturális programmal, rendezte meg Nagykinizs Önkormányzatának képviselő-testülete az első Pincefesztivált. Kísérőrendezvényként vásárosok kínálták portékáikat, az óriási ugrálóvárban a népes gyereksereg kedvére játszatott. Köszönet a rendezvény támogatóinak, a lebonyolításban közreműködőknek.