XII. Falunap Nagykinizsen

Képgaléria

Nagykinizs Község Önkormányzata 2017. augusztus 26-án, immár 12-ik alkalommal rendezte meg FALUNAPOT a község szabadidőközpontjában.

Nagy Dóra a rendezvény műsorvezetője ismertette a programokat. Jónás Béla polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket: Tápióbicske testvértelepülés képviselőit, Gazsiné Vízi Éva református lelkészt, Szarvas István római katolikus plébánost, a szomszédos települések polgármestereit, valamennyi megjelent vendéget.

A rendezvény megnyitója után a résztvevőket a Szent Erzsébet térre invitálta, ahol a napokban a tér egyik ékessége, egy szökőkút is átadásra került. Az emlékműnél Szent Erzsébet életútját bemutatva Gazsiné Vízi Éva református lelkész megáldotta az emlékművet, majd Szarvas István plébános is rövid emlékező gondolatokat követően megszentelte az emlékművet. Az emlékműnél koszorút helyezett el Ákos Zsoltné és Jónás Béla.

Az ünnepi megemlékezést követően a színpadon folytatódott a rendezvény, ahol az új kenyeret megáldották és megszentelték az egyház képviselői, majd a szervezők a szentelt kenyérből megkínálták a vendégeket. A kenyérszentelést követően az önkormányzat megvendégelte a rendezvényre érkezőket. Ebéd után a színpadon megkezdődött a kulturális program, a színpad melletti részen bazárosok kínálták portékáikat, játékokat, édességeket. A műsorok kezdésként Bózsár Katalin és Sarkadi László nótaénekesek ismert nótákkal, operettekkel hamar jó hangulatot teremtettek. A Diri Dongó Együttes játékos műsorukkal, ajándékok osztásával sok-sok kisgyereknek szerzett vidám pillanatokat. A gyerekműsor után a Gönci Betyárok, a betyárság hagyományait mutatták be, majd a használt eszközeiket ki is próbálták a vállalkozó szellemű vendégeken.

A betyárok után kulturális programok kezdődtek. A Miskolci Mazsorett Együttes elegáns bemutatóval szórakoztatta a közönséget. Dégi Csilla, a   Miskolc Hangja tehetségkutató versenyzője ismert táncdalokat énekelt.

A falunap vendégei megcsodálhatták a 4_Dance Club Tánc és Musicalstúdió– István a király táncjátéka című előadást, mely   az azonos című rockopera zenéjére készült . A Falunap a rendezvény sztárvendégének: Marcellinának a műsorával ért véget, aki szakszofonjával és több ismert táncdal előadásával, ritmusos zenéjével szórakoztatta a közönséget.

A 12. nagykinizsi falunap rendezvényéért köszönet a Község Önkormányzatának, a támogatóknak és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.